vineri, 9 octombrie 2009

Tratamentul prin acupunctura pentru contracţiile spastice ale diafragmei

Tratamentul prin acupunctura pentru contracţiile spastice ale diafragmei


Contracţia bruscă a diafragmei şi a muşchilor inspiratori de origine spastică produce sughiţul. De cele mai multe ori acesta relevă o cauză locală tranzitorie, dar uneori reflectă cauze generale şi atunci se recurge la un tratament etiologic. Tratamen­tele simptomatice ale sughiţului sînt diferite, acupunctura rezolvînd unele forme mai uşoare.


Tratament:


Sînt alese puncte în funcţie de simptomele observate pe meridianul respectiv. Stimularea cu ace de acupunctura va fi medie sau forte.


Recomandări:


Inteparea cu ace a punctelor de acupunctura Geshu (V. 17), Tiantu (R.M. 22), Neiguan (Perie. 6), Renzhong (D.M. 26).


Observaţii:


In cursul tratamentului, bolnavul este rugat să facă mişcări de respira­ţie profundă.


Hepatita virală


Hepatita virală este provocată de un virus care pătrunde în organism de obicei pe cale digestivă. Debutul se manifestă printr-o stare gripală: moleşeală, febră, inapetenţă, greţuri, vărsături. După două săptămîni, apar pigmenţii şi sărurile biliare în urină, care scade în cantitate şi are o cu­loare roşietică. Conjunctivele şi pie­lea se colorează în galben, scaunele sînt decolorate. Ficatul este sensibil, uneori se constată hepatomegalie asociată cu splenomegalie. Funcţia hepatică este alterată, bilirubina, urobilinogenul şi urobilina sînt pre­zente în urină. Transaminaza hepa­tică este foarte crescută.


Icterul durează una sau două săp­tămîni, după care scaunele se colo­rează şi cantitatea de urină creşte.


Hepatita virală evoluează sub di­ferite aspecte:


2. Formele obişnuite.


2. Forma frustă anicterică.


3. Hepatita virală cronică (cînd


evoluţia depăşeşte 6 luni).


4. Hepatita cirogenă.


Se recomandă odihna începînd cu primele simptome şi pînă la dispa­riţia icterului, adică între 1 şi 9 luni. Convalescenţa durează de la 1 la 3 luni.


Tratament:


Se aleg punctele de acupunctura pe meridianele: fi­cat, veziculă biliară, splină, stomac, asociate cu punctele Shu şi Mu. Se va aplica cu acele de acupunctura o stimulare moderată la în­ceput şi mai puternică în continuare. In tratament se pot folosi si moxe cu alegerea punctelor care pot fi stimulate prin moxe.




Technorati :

Del.icio.us :

Zooomr :

Flickr :

Niciun comentariu: