sâmbătă, 17 octombrie 2009

Paraplegia tratata prin acupunctura

Paraplegia tratata prin acupunctura


Este vorba de o paralizie flască sau spasmodică a celor 2 membre in­ferioare în urma unei întreruperi bi­laterale a căilor motorii, situată, de obicei, la nivelul măduvei. Printre cauze mai sînt menţionate trauma­tismele, boala Pott şi tumorile. Prin­cipalele semne: paralizia membrelor inferioare cu hipoestezie sau aneste­zie cutanată, incontinenţă sau reten-ţie urinarar?


în cazurile de isterie, se poate observa o paraplegie care apare şi dispare brusc la subiecţii nevropaţi. Poate fi tratată prin psihoterapie.


Tratament:


Stimularea va fi forte şi se poate folosi şi electropunctura.


Recomandări:


puncte de acupunctura Huatuojiaji (P.E.21) co­respunzătoare pe coloana vertebrală, Yanglingquan (V.B.34), Zusanli (S.36), Sanyinjiao (Spl.6).


puncte de acupunctura pentru cazuri speciale:


Incontinenţă de urină şi fecalei puncte de acupunctura Guanyuan (R.M.4), Ciliao (V.32), Zhi-bian (V.54).


Observaţii:


Tratamentul prin ace acupunctura se apli­că numai în perioada de regresie a paraplegiei. Se va aplica o şedinţă pe My o cură cuprinzând 10 şedinţe şi între cure se va face o pauză de 3-5 zile.



Epilepsia tratata prin acupunctura


în antecedente se menţionează atacuri convulsive. Emoţia nu repre­zintă un factor declanşator al atacu­lui. Epilepsia apare în general brusc, cînd bolnavul scoate un strigăt, îşi pierde cunoştinţa şi cade jos, muş­chii se contractă, ochii convulsionaţi, respiraţia oprită şi faţa de culoare violacee. Adesea se observă pierdere de urină şi defecare, limba este muş­cată. După cîteva secunde, corpul este cuprins de convulsii, însoţite de rotirea capului, mişcări ale maxila­relor, grimasa feţei, braţele întinse, balanţe; după cîteva minute, convul­siile scad şi bolnavul cade într-un somn adînc; după un sfert sau ju­mătate de oră, îşi revine fără să-şi amintească nimic. Crizele pot fi foarte apropiate, încît bolnavul să nu apuce să se trezească între două crize; este starea de ,,mal epilep­tic", care trebuie tratat fără întîrziere. în absenţa epileptică, care are aceeaşi semnificaţie ca şi criza de ,,grand mal", subiectul se opreşte din vorbă cîteva secunde, cu privi­rea vagă, fără cădere sau convulsii, îşi reia imediat activitatea. în unele cazuri aceste absenţe se pot pre­lungi.




Technorati : , ,

Del.icio.us : , ,

Zooomr : , ,

Flickr : , ,

Niciun comentariu: