vineri, 30 octombrie 2009

Blocarea acului de acupunctura si alte accidente


Blocarea acului de acupunctura si alte accidente


Acul este blocat atunci cind este foarte greu sau aproape imposibil de a-1 retrage, înfige sau mişca după introducerea în ţesut.


Cauza: blocarea acului este dato­rată contracţiei musculare provocată de tensiunea nervoasă a bolnavului sau de amplitudinea prea mara im­primata răsucirii acului. Acul mai poate fi blocat prin prinderea lui intre fibrele tisulare.


Tratament! în faţa unui bolnav anxios, medicul trebuie să-1 con­vingă că tratamentul na prezintă nici un pericol. Masajul în jurul punctului înţepat ajută la extrage­rea acului de acupunctura. în caz de nereuşită, me­dicul trebuie să recomande bolnavul lui să se întindă pentru a se relaxa» sau să implanteze un alt ac alături de punct, pentru a înlătura spasmul. Dacă acul de acupunctura este prins de fibre tisu­lare, el trebuie mişcat încet în sens invers şi retras îndată ce s-a des­prins.


Ace acupunctura strîmbate:


Acul s-a strîmbat în ţesutul sub­cutanat.


Cauza: aceasta se întîmplă în ge­neral cînd bolnavul îşi schimbă brusc poziţia sau în urma unei pu­ternice» contracţii musculare în timpul cît acul se află în ţesut. Acul de acupunctura se mai poate strîmba atunci cînd primeşte un şoc, cînd este compri­mat sau cînd este implantat prea brusc şi se loveşte de o suprafaţă rezistentă.


Tratamente dacă acul s-a strîmbat în urma unei schimbări bruşte de poziţie, atunci se recomandă bolna­vului să-şî reia poziţia iniţială. Este interzisă retragerea sau mişcarea bruscă a acului, acesta putandu-se rupe. ace acupunctura


Ruperea acelor de acupunctura:


Cauza: cauzele favorizante sînt starea proastă a acelor, schimbarea bruscă in poziţia bolnavului sau contracţie musculară. Acul se poată ciocni de o forţă externă sau i s-a imprimat o mişcare prea puternică de du-te-vino sau de răsucire; se mai poate întimpla ca acul fie strîmb şi să fie retras prea brusc*


Tratament: In caz de accident, acupunctorul trebuie să-şi păstreze calmul şi convingă bolnavul să nu se mişte, astfel ca porţiunea ruptă să nu se deplaseze. Dacă res­tul de ac este vizibil pe piele, el poate fi retras cu degetele sau cu o pensă.





Technorati :

Del.icio.us :

Zooomr :

Flickr :

Niciun comentariu: