miercuri, 31 iulie 2019

Ce este acupunctura?

Ce este acupunctura si la ce folosesc acele de acupunctura?


Acupunctura este o componentă a sistemului de sănătate din China, care poate fi urmărită cel puțin 2.500 de ani. Teoria generală a acupuncturii se bazează pe premisa că există modele de flux de energie (Qi) prin corp care sunt esențiale pentru sănătate. Se consideră că întreruperile acestui flux sunt responsabile pentru boli. Acupunctura poate, teoretizată, să dezechilibreze corect fluxul în puncte identificabile apropiate de piele.

Practica acupuncturii pentru tratarea afecțiunilor fiziopatologice (bolii) identificabile în medicina americană a fost rară până la vizita președintelui Richard M. Nixon în China în 1972. De atunci, a existat o explozie de interes pentru Statele Unite și Europa în aplicarea tehnicii acupuncturii în medicina occidentală.

Acupunctura este o familie de proceduri care implică stimularea locațiilor anatomice pe sau în piele printr-o varietate de tehnici. Există o varietate de abordări pentru diagnostic și tratament în acupunctura americană care încorporează tradiții medicale din China, Japonia, Coreea și alte țări. Cel mai studiat mecanism de stimulare a punctelor de acupunctură folosește penetrarea pielii prin ace subțiri, solide, metalice, care sunt manipulate manual sau prin stimulare electrică.

Există standarde pentru acele de acupunctură?

După ce a examinat corpul de cunoștințe existente, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a eliminat ace de acupunctură din categoria „dispozitive medicale experimentale”. FDA reglementează acum ace de acupunctură, la fel cum face și alte dispozitive, cum ar fi scalpele chirurgicale și seringile hipodermice, în conformitate cu bune practici de fabricație și standarde de sterilitate de o singură utilizare.

Care sunt efectele secundare posibile ale acupuncturii?

Cea mai frecventă vătămare gravă raportată de ace de acupunctură a fost puncția accidentală a plămânului, ceea ce duce la un colaps al plămânului numită pneumotorax. Cea mai frecventă infecție raportată în urma tratamentelor de acupunctură este hepatita virală, o infecție potențial gravă a ficatului. Alte reacții adverse includ infecții bacteriene local la locul introducerii acului la nivelul pielii și în alte părți ale corpului. În general, efectele secundare par să se coreleze cu igiena slabă și pregătirea acupuncturistului.

Acupunctura ca intervenție terapeutică este practicată pe scară largă în Statele Unite. Au existat multe studii privind utilitatea sa potențială. Cu toate acestea, multe dintre aceste studii oferă rezultate echivoce din cauza proiectării, dimensiunii eșantionului și a altor factori. Problema este în continuare complicată de dificultățile inerente în utilizarea controalelor adecvate, cum ar fi grupurile de acupunctură placebo și vag.

Cu toate acestea, au apărut rezultate promițătoare, de exemplu, eficacitatea acupuncturii în greața și vărsăturile postoperatorii și chimioterapia adulților și în durerile dentare postoperatorii. Există și alte situații, cum ar fi dependența, reabilitarea accidentului vascular cerebral, cefaleea, crampele menstruale, cotul de tenis, fibromialgia, durerea miofascială, artroza, dureri de spate scăzute, sindromul de tunel carpian și astmul în care acupunctura poate fi utilă ca tratament adjuvant sau alternativă acceptabilă sau să fie inclus într-un program cuprinzător de management.

Preluat si tradus de pe    www.medicinenet.com/acupuncture/article.htm

Niciun comentariu: